Βιογραφικό

Σπουδές :

Σπούδασε Πιάνο, Κλαρινέτο, Φλάουτο, Βιολί, Κρουστά, Ανώτερα Θεωρητικά (Ωδική, Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα,), Ενοργάνωση Πνευστών, Μονωδία (κλασικό και σύγχρονο τραγούδι), Ηχοσυστήματα και Πληροφορική (μουσική τεχνολογία), Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας και Σύνθεση.

Ειδικότητα :

Μετά από της σπουδές του, απέκτησε ειδικότητα στη Διδασκαλεία, στην Μουσικοκινητική Αγωγή, στη Διεύθυνση Μοντέρνας Συμφωνικής Ορχήστρας, στη Σύνθεση Σύγχρονης Όπερας και Μουσικής για Παιδικό Θέατρο και στην Ενορχήστρωση.

Καθηγητές :
Β. Μακρίδης, Τ. Αρβανιτάκης, Δ. Κουμπής, Σ. Γιώτης, Κ. Λούκας, Χ. Λεοντιάδης, , A. Alvanis, G. Gavazzeni, E. Leitner, P. Epstein, D. White, A. Leinman.

Πτυχία :
Ωδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης Πνευστών, Αντίστιξης, Φούγκας, Αρμόνιου, Μοντέρνων Κρουστών, Σύγχρονου Τραγουδιού, και Ηχοσυστημάτων και Πληροφορικής.

Διπλώματα :
Δίπλωμα Σύνθεσης, Δίπλωμα Πιάνου.

Προϋπηρεσία :

Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ολυμπιακό Ωδείο (1994-2015) και καθηγητής ανώτερων θεωρητικών (ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης φούγκας), σύνθεσης, διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας, ενοργάνωσης πνευστών, πιάνου, σύγχρονου και παιδικού τραγουδιού, αρμόνιου, μοντέρνων κρουστών, και ηχοσυστημάτων & πληροφορικής. Οι μαθητές του έχουν αριστεύσει και έχουν πετυχημένες καριέρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καθηγητής μουσικής, στο Ελληνοαμερικάνικο κολλέγιο (κολλέγιο ψυχικού) 2002-2004
Καθηγητής Μουσικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής στα εκπαιδευτήρια Καίσαρη (2004-2006)
Καθηγητής Μουσικής – Μουσικοκινητικής Αγωγής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ (2011-2018)

Σημαντικές αναφορές :
Το 1983 σε συνεργασία με το δήμο Καλλιθέας, «ανέβασε» το μιούζικαλ «Annie».
Την ίδια χρονιά έγραψε τη μουσική και διαμόρφωσε σε μιούζικαλ το θεατρικό έργο «Τούρτα απ τον ουρανό» που ανέβαζε η θεατρική ομάδα του Δήμου Καλλιθέας.

To 1984 διορίζεται καθηγητής ανώτερων θεωρητικών στο Ολυμπιακό Ωδείο

Το 1987 διεύθυνε τη χορωδία της Καστοριάς σε διεπιστημονικό συνέδριο της UNESCO.

Το 1991 διαμόρφωσε το θεατρικό έργο της Μαρίας Γουμενοπούλου : «Κι Έτσι Σώθηκε Το Δάσος» σε μιούζικαλ, το οποίο ανέβηκε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία.

Το 1992 συνέθεσε την Όπερα (Μουσικό Θέατρο) «Προμηθέας Πυρφόρος».

Το Μάρτιο του 1993, δημιούργησε τη βάση πληροφορικής (ΒΒS) ΑΛΚΑΙΟΣ , για το Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό Κέντρο Ολυμπιακού Ωδείου.

Το 1995 συνέθεσε την Όπερα (Μουσικό Θέατρο) «Κραυγές Σιωπής».

To 1996 συνεργάσθηκε με την εταιρία «Πουλιάδης και συνεργάτες» στο τμήμα Multimedia.

Την 18/10/1996, με το τραγούδι του «Το τραγούδι της στοργής» έγινε η έναρξη των παγκόσμιων εκδηλώσεων του Ο.Η.Ε. (στην Ελλάδα) για : “Το Έτος Για Την Εξάλειψη Της Φτώχειας”.

Τα Χριστούγεννα του 1998-1999 έλαβε μέρος στην οργανωτική ομάδα και στην ορχήστρα για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Δήμου Αθηναίων

Τα Χριστούγεννα του 1999-2000 έλαβε μέρος στην οργανωτική ομάδα και στην ορχήστρα για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Δήμου Λαμίας για την υποδοχή του millennium

Το 2002, διορίστηκε αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στο Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Ψυχικού. Συνεργάστηκε άψογα με τον Γυμνασιάρχη κ. Κωστή Κοντογιάννη, με την Λυκειάρχη κα. Αννα Κόκλα αλλά και με όλο τον σύλλογο των καθηγητών. Εκτός από τα μαθήματα, ανέλαβε την χορωδία και δημιούργησε ορχήστρα του σχολείου αποτελούμενη από μαθητές αλλά και καθηγητές, με την οποία έλαβε μέρος σε συναυλίες που έγιναν στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού με μεγάλη επιτυχία. Συνέθεσε μουσική για τα έργα «Ελένη», «Ειρήνη» και «Δεν Είμαι Εγώ» που ανέβασε η θεατρική σχολική ομάδα. Επίσης έλαβε μέρος σε όλες τις διασχολικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον διευθυντή του μουσικού τμήματος του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος Δημήτρη Μηνακάκη. Με την χορωδία και την ορχήστρα σε μεγάλη συναυλία στην Σπάρτη, αλλά και σε συνεργασία με την Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση με επιχορήγηση της Coca Cola. Επίσης σε μεγάλη συναυλία με έργα Μ. Θεοδωράκη και Δ. Μηνακάκη.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 διορίζεται καθηγητής μουσικής, στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη. Διδάσκει στο δημοτικό και το γυμνάσιο, αλλά και μουσικοκινητική αγωγή στο προνήπιο και νηπιαγωγείο.

Tον Ιανουάριο του 2005 συνθέτει το mini musical “Ώρα Σχολική”, το οποίο τον Μάιο του 2005 ανεβάζει στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη.

Τον Φεβρουάριο του 2005 αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την διεύθυνση του Ολυμπιακού Ωδείου.

Τον Φεβρουάριο του 2006 αναλαμβάνει τη μουσική διδασκαλεία στο θεατρικό παιχνίδι της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Τον Απρίλιο 2006, δημιουργεί στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη studio ηχογραφήσεων και με στίχους τον μαθητών και μουσική δική του δημιουργεί CD το οποίο εκδίδετε τον Ιούνιο του 2006..

Τον Ιανουάριο του 2007 συνθέτει το μιούζικαλ για παιδιά «Πετρόσουπα» βασισμένο στο ομώνυμο κινέζικο παραμύθι, σε κείμενα και σκηνοθεσία Γιούλης Τσαγκαράκη και Μαρίας Βλάχου το οποίο ανεβαίνει στο θέατρο «Κιβωτός» τον Μάιο του 2007 από το θεατρικό παιχνίδι της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Το 2008, διαμορφώνει σε μορφή μιούζικαλ, συνθέτει μουσική και διδάσκει στο παιδικό θεατρικό παιχνίδι το παιδικό θεατρικό της Κάρμεν Ρουγγέρη «Μετροκαλικάντζαροι», το οποίο ανεβαίνει στο Θέατρο Κιβωτός τον Μάιο του 2008.

Το 2009 διαμορφώνει σε μορφή μιούζικαλ, συνθέτει μουσική και διδάσκει στο παιδικό θεατρικό παιχνίδι, τα έργα «Όρνιθες» και Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα οποία ανεβαίνουν στο Θέατρο Κιβωτός τον Μάιο του 2009

Την χρονική περίοδο 2009-2010, γράφει, συνθέτει και σκηνοθετεί το έργο “Ήχοι Σιωπής” το οποίο ανεβαίνει από το Teenage Musical Theater του Ολυμπιακού Ωδείου και την μουσικοθεατρική ομάδα “Περονόσπορος” στο θέατρο Παραμυθίας στις 27 Ιουνίου 2010.

Την χρονική περίοδο 2010-2011, γράφει, συνθέτει και σκηνοθετεί το έργο “Είμαι Εδώ” το οποίο ανεβαίνει από το Teenage Musical Theater του Ολυμπιακού Ωδείου και την μουσικοθεατρική ομάδα “Ότι να ‘ναι” στο θέατρο Παραμυθίας στις 25-26 Ιουνίου και 4 Σεπτεμβρίου 2011.

Την χρονική περίοδο 2011-2012, γράφει και συνθέτει το έργο “Λάθος Στιγμή” το οποίο ανεβαίνει από το Teenage Musical Theater του Ολυμπιακού Ωδείου και
την μουσικοθεατρική ομάδα “δεν υπάρχει” σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου
στο θέατρο Παραμυθίας στις 2-3-4 Ιουλίου 2012.

Από τον Νοέμβριο του 2011 δίδαξε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού και τον Ιούνιο του 2012 έγινε παρουσίαση με την παράσταση «Πετρόσουπα» σε δική του μουσική και τραγούδια.

Τον Οκτώβριο του 2012 διορίστηκε ως καθηγητής μουσικοκινητικής αγωγής στο παιδαγωγικό τμήμα και καθηγητής μουσικής και θεατρικού τραγουδιού στα τμήματα χορού και υποκριτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Την χρονική περίοδο 2012-2013 γράφει και συνθέτει τα έργα «Όταν τα πουλιά κελαηδούν» και «Έπη Τέλους».
Το έργο «Όταν Τα Πουλιά Κελαηδούν» ανεβαίνει στο θέατρο «Εν Αθήναις» στις 2-3-4 Ιουλίου του 2013 σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου.

Το 2014 ανεβάζει σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου το έργο του «Όταν τα πουλιά κελαηδούν» στο θέατρο του πνευματικού κέντρου Μοσχάτου,
σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου.

Τον Ιούνιο του 2014 συνθέτει τη μουσική και τα τραγούδια για τις παρουσιάσεις του Α’ και Β’ έτους της σχολής υποκριτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Τον Οκτώβριο του 2014 συνθέτει την μουσική και τα τραγούδια στο έργο του Ζανό Ντάνια «Η Ομπρέλα Των Θαυμάτων» το οποίο παρουσιάζεται την θεατρική περίοδο 2014-2015 στο κινηματοθέατρο Αλκυονίς. Έκτοτε παίζεται σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας. Η παράσταση διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας 2015 με το «Τιμητικό Βραβείο Σύνθεσης και Αξιοποίησης Δημόσιου Χώρου και Πρωτότυπης Παρουσίασης για Θέαμα στον Δρόμο».

Το 2015 γράφει τη μουσική για το θεατρικό έργο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Ρήγα-Αποστόλου, το οποίο ανεβαίνει στο DucTac Theater στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο του 2015 από την θεατρική ομάδα Scenes & Skenes για τους Ελληνες στα Αραβικά Εμιράτα, υποστηριζόμενη από το Emfasis Foundation.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 αναλαμβάνει την μουσική διδασκαλεία στο έργο της Λένας Τερκεσίδου “Οι Σωματοφύλακες Της Κατσαρόλας” σε σκηνοθεσία: Ανδρομάχης Μοντζολή, το οποίο ανεβαίνει στο “Θέατρο της Ημέρας”

Τον Απρίλιο του 2016, γράφει νέο κείμενο και δύο νέα τραγούδια για το παραμύθι “Πετρόσουπα” και το παρουσιάζει με την μουσικοθεατρική ομάδα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά στον Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, καθώς και σε μεγάλη εκδήλωση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιά.

Τον Μάρτιο του 2017 αναλαμβάνει την διδασκαλεία σε ομάδα παιδιών στο 2ο δημοτικό σχολείου του Μοσχάτου η οποία δημιουργήθηκε από τον σύλλογο γονέων του σχολείου με θέμα Εισαγωγή στην θεωρητική και πρακτική μουσική, καθώς και μουσικοθεατρικό παιχνίδι.

Τον Ιούνιο του 2017 δημιουργεί θεατρικό δρώμενο με θέμα την διδασκαλεία σε παιδικό σταθμό, το οποίο παρουσιάζεται από ομάδα μαθητριών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2018 διδάσκει σε σεμινάριο ορχήστρας με γενικό θέμα “Aπό τον W. Α. Mozart στον A. L. Webber”  και τον Μάρτιο του 2018 διδάσκει σε σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά.

Τον Απρίλιο του 2018, συνθέτει μουσική για το έργο “Hello # Ελένη ?” σε σκηνοθεσία Ζανό Ντάνια, το οποίο “ανεβαίνει” τον Ιούνιο του 2018.

Τον Ιανουάριο του 2019 αναλαμβάνει την μουσική διδασκαλεία και ενορχήστρωση, στο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου “Οδυσσεβάχ” και μουσική του Διονύση Σαββόπουλου, σε σκηνοθεσία Φώτη Σπύρου.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 συνθέτει την μουσική και τα τραγούδια
στο έργο “Βασίλισσα του χιονιού” σε σκηνοθεσία Γιώργου Γρηγοριάδη.

Τον Οκτώβριο του 2019, συνθέτει τα τραγούδια για την παράσταση “Parot” της Αλμπέρτας Τσοπανάκη την οποία σκηνοθετεί η ίδια.

Τον Νοέμβριο του 2019, συνθέτει μουσική και τραγούδια για την κουκλοθέατρική
παράσταση  “Ο Μάγος του Οζ” σε σκηνοθεσία Γιώργου Γρηγοριάδη.

 

Γενικώς
Έχει συνθέσει έργα για πιάνο, μουσική δωματίου, χορωδία και ορχήστρα. Πολλά από αυτά έχουν εκτελεστεί σε διάφορες συναυλίες αλλά και σε πτυχιακές & διπλωματικές εξετάσεις.

Έχει διευθύνει διάφορες ορχήστρες και χορωδίες σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και σε δικά του.

Εχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δημιουργεί Μουσικοθεατρικά έργα, γράφοντας Μουσική, Στίχους και Κείμενα.

Λαμβάνει μέρος σε επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού (και ως πρόεδρος) σε πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις διαφόρων ωδείων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, έχοντας άρτια γνώση στην οργάνωση και διοίκηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συχνά λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση τέτοιων στόχων.

Ανήκει στη συντακτική ομάδα του Καλλιτεχνικού περιοδικού ΑΛΚΑΙΟΣ, ως καλλιτεχνικός σύμβουλος.

Έχει συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη σε διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά.

Συνεργάζεται με την εταιρεία Musical Research.

Έχει κάνει την Ελληνική μεταφορά στους στίχους πολλών ξένων τραγουδιών.

Άλλες γνώσεις & ενδιαφέροντα :
Ασχολείται με την δημιουργία αρχείων βίντεο και την μετάφραση προγραμμάτων και ιστοσελίδων στα Ελληνικά.